Blogg

Vintermörker och hästglädje

Hej hopp, det var länge sedan ni fick någon uppdatering av mig.

 

Denna vinter har varit lite tuff. Jag själv har haft en liten dipp i ridningen där jag tappat motivationen. Det har bara känts mörkt, segt och tråkigt. Mestadels tror jag att det berott på just mörkret men också den där jäkla leran som varit. Efter nyår började jag hitta tillbaka igen och fick både glädje och motivation, framför allt när snön kom. Älskar att rida ut i snön, det är bland en av de bästa sakerna jag vet. Att hästarna inte alltid sköter sig när jag rider ut, det är en annan femma 😆 När vi ändå pratar om att rida ut måste jag bara få tipsa om världens bästa byxor 🤩 I butiken har vi ett par fleecefodrade och vattentäta ridbyxor från LeMieux och jag fullkomligt älskar de. Jag bor nästan i de byxorna nu denna period. Med dessa byxor + vinterridstövlar från Mountain Horse och kappa från Uhip så har jag hittills hållit mig varm under mina skogsturer med hästarna.

Byxorna sitter som en smäck. Sååå sköna!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag har inte gjort någon närmare presentation av hästarna jag rider så jag tänkte dela med mig av det här;

Först ut har vi Samea. Det är den hästen som jag delar på tillsammans med min storasyster Vera. Hon är ett sto född 2010, Scolari – Argentinus. Henne köpte vi för ca 2 år sedan. Hon tränas och tävlas i både hoppning och dressyr. Jag kör dressyren och min syrra hoppar, en perfekt kombo helt enkelt!

En av mina absoluta favorit bilder på mig och Samea från i sommras

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sedan har vi Yrrol. Han är inte min utan jag är endast medryttare på honom. Han är en valack född 2007. Han stod ett tag på ridskolan där jag red, och det var där jag satt på honom för första gången. Minns det så tydligt då det var som att vi bara klickade tillsammans. Dock passade han tyvärr inte på ridskola så efter ca ett halvår såldes han vidare. Jag hade världens tur då för det visade sig att jag kände hans nya ägare samt att de ägde granngården till den gård vår dåvarande häst Marko stod på. Yrrol rider jag för tillfället två gånger i veckan och jag hjälper även till att tävla honom lite i dressyren ibland.

Älskar denna bild. Tagen under samma dag som bilden ovan på mig och Samea

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag har en nyhet som jag är så glad över att få dela med mig av. Marko, hästen vi ägde innan vi köpte Samea, är nu tillbaka i familjen igen. Han såldes till en ridskola och där har han stått i lite mer än två år men ridskolan behövde nu sälja honom. Vi har hela tiden sagt att om han ska säljas ska vi köpa tillbaka honom. Mycket riktigt så har nu min äldsta syster Evelina köpt honom så nu är han hos oss igen. Han har en väldigt, väldigt speciell plats i mitt hjärta så det känns super kul, han är dessutom världens snällaste och man kan nästan göra vad som helst med honom. Marko är en valack född 2004. Innan han såldes till ridskolan hade han ägts av min familj i 7 år.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag ska försöka uppdatera lite oftare här om både mig och mina hästar men ni får också väldigt gärna gå in och följa oss på instagram. Ni hittar oss på @vivedressage

 

Det var allt från mig denna gång, ha det gött! // Viveka