Louise heter jag och tävlar dressyr på elitnivå. Tillsammans med hästen Alex igår jag i dressyrlandslagets B-trupp och har under flera år tävlat grand prix på nationell nivå. Under 2019 fick vi chansen att representera Sverige på internationella tävling i både Danmark och Norge och har också lyckats ta våra första internationella placeringar. Här hemma i Sverige har vi flera vinster och placeringar i grand prix i bagaget och nu är siktet inställt på att utvecklas och komma ut på de riktigt stora internationella arenorna.

Alex kom till mig som 3-åring och vi har gjort hela resan upp till grand prix tillsammans. Han är min absolut bästa vän och tack vare honom har jag fått uppleva så otroligt mycket. Han är en superkänslig individ och inte helt lättriden vilket gör att jag lär mig nya saker varje dag. Idag har vi ett speciellt band- det är inte alla som kan utföra grand prix-rörelser utan varken sadel eller träns!

Hemma i stallet står också min blivande stjärna som heter Jarno men kallas Julle eller Jullis. Han är ett holländskt halvblod född 2014. Han kom till mig 2017, nykastrerad och ohanterad. Idag är han stallets buse och har alltid en räv bakom örat och så älskar han all uppmärksamhet han kan få, han har helt enkelt galopperat rakt in i våra hjärtan. Han är otroligt talangfull och jag hoppas mycket på honom inför framtiden.

Jag är en helt vanlig hästtjej som började på ridskola och sedan har tagit mig hela vägen till grand prix och landslagstrupperna, mycket på ren vilja, målmedvetet och hårt arbete. Som ponnyryttare tävlade jag även i fälttävlan och hoppning men till slut tog tjusningen med dressyr över och det blev en satsning på det.

För mig är detaljer och noggrannhet är viktiga faktorer i mitt arbete med hästarna, som alltid kommer i första hand. Därför är jag väldigt noga med hästarnas utrustning och är jätteglad över samarbetet med Stigsbergsgård. För mig står hästarnas välmående i centrum och jag gillar att tänka utanför boxen när det gäller träningen av dressyrhästar. Jag tar gärna inspiration av andra grenar och idrotter och vill att hästarna ska vara glada atleter.

Jag, min sambo Joakim, hästarna och vår hund Alfons hyr in oss på en stor gård mellan Enköping och Uppsala och till vardags jobbar jag i Försvarsmakten. Utöver det och min satsning på hästarna håller träningar för häst och ryttare i närområdet.