Välkomna till Stigsbergs Gård Stallet!

Här arbetar vi aktivt för en lugn och trevlig stämning där alla är välkomna oavsett utbildningsnivå och mål. Vårt mål är att ha trevligt med en god hästhantering.

Stallet drivs av Sara Dolvander med plats för 14 hästar och eget ridhus 20×40 m direktanslutet till stallet, två ridbanor och skrittmaskin. Vi har fördelen att kunna rida ut i alla väderstreck på varierad terräng.

Det finns 14 stora boxar i anslutning till ridhuset för fast uppstallade.

Fyra boxar finns i vita stallet intill dressyrbanan och skrittmaskinen 300 m längre upp där vi även har 5 fasta uteboxar för tillfällig uppstallning i samband med kurser och genomresande.

Vi sköter morgonfodring, utsläpp, lunchfodring, insläpp, på- och avtagning av täcken på vardagar. Hästarna får foder 4 gånger per dag.

På sommaren från juni t.o.m augusti går hästarna som vill, i gräshagar och är ute till kl. 21 på kvällen.
Kvällsfodringar och helgerna får alla hjälpas åt med. Schema för stallpass bestäms på ett gemensamt kortare möte som hålls runt den 15:e varje månad. genomsnitt 3-5 pass i månaden tex en morgon, en lunch och två kvällsfodringar.

Välkommen till Stigsbergs Gård Stallet!

Foder hösilage, hö, havre, mineraler och Krafft foder finns allt på gården och du komponerar ihop din egen foderstat efter din hästs behov. Spån, spånpellets, halmpellets och torvströ likaså.

Kraftfoder Krafft, Dodson & Horell, RS Mustang finns att köpa i butiken på gården till rabatterat pris för inackorderingar.

Stall och ridhus är byggt 1992 och håller hög klass. Anläggningen har en cafeteria med TV och rum för övernattningar. Dusch och toaletter finns i cafeterian och toalett även i stallet.
Cafeterian är väl uppvärmd med översikt över ridhuset. Ridhuset har ljudanläggning som du kan koppla din telefon eller mp3-spelare till.
Vi har bra vinterhagar med grusade gångar och ingångar. På sommaren har vi gräshagar.
Vi tar regelbundet träckprov på alla hästar i stallet så att hästar såväl som marker hålls rena.

Hästsportbutik med tvätt och lagning av hästtäcken ligger på stallplan och det finns möjlighet att parkera häst-trailer.
Du har möjlighet att ta hit din egen tränare såväl hopp som dressyr, eller träna för de som redan nu kommer regelbundet.

Stallplats

Vi använder oss av Hippocrates app för enklare hantering av stallpass, ridhusbokningar, foder och information.

Du komponerar  din egen foderstat och ströbehov och faktureras efter det.
Vi har alltid analyserat foder med bra hygien så att du lätt kan räkna ut din hästs behov.

För priser kontakta oss.

Är du intresserad?

Ring Sara Dolvander på 070-651 71 75 eller butiken på 0171-52130 eller skicka e-post till [email protected].