Blogg

Uppdatering Felicia

Hejsan alla fantastiska partners!

Det var länge sedan jag uppdaterade läget, men det har inte funnits så jättemycket spännande att berätta. Jag vet ju att flera av er följer mig på sociala medier och håller er uppdaterade där.

Det var verkligen tungt att behöva pensionera fina Tarot och att behöva ge upp drömmen om Paralympics när det var så nära. Det fanns ett litet hopp med Ramsay men eftersom han behövde kvalas internationellt så hann vi inte det.

Sedan dess har jag letat efter ytterligare en framtida tävlingskamrat. Till Paralympics i Paris vill jag gärna ha två hästar som är kvalade. Det har dock visat sig vara väldigt svårt att hitta en häst, inte bara till mig utan överhuvudtaget. Hästen jag söker måste ha mycket bra skritt och trav och priserna på dessa hästar har skenat iväg under pandemin. Efterfrågan är helt enkelt lägre än tillgången. Jag har börjat lyfta blicken utomlands men helst vill jag ha en svenskfödd häst.

Det går bättre och bättre med min nuvarande häst Ramsay vilket känns kul. Det har varit en tuff resa då det är en känslig häst med mycket karaktär, och vi har funderat en hel del om han verkligen har varit hästen för mig. Men eftersom han har så många positiva och föredömliga kvaliteter har vi ändå känt att det har varit värt att tro på honom.

I våras fick stuteriet på gården abortvirus och vi sattes i karantän. Detta begränsade oss en stor del i träning, tävling och andra viktiga delar. Lyckligtvis har vi haft fantastisk hjälp av en annan ryttare på gården som hjälpt mig med fortsatt utbildning av Ramsay, och även hjälpt oss med andra utmaningar.

Han är en underbar häst att hantera och sköter sig exemplariskt på tävling och jag hoppas verkligen att vi kommer att få en framgångsrik resa tillsammans på tävlingsbanorna. På vår första start i somras fick vi en andraplacering och på SM tog vi ett silver. Nu hoppas vi få möjlighet att komma ut på internationella tävlingar till våren och målet är högt, att få rida VM i Herning i augusti nästa år.

Just nu blir det dock inte alltför hård träning då jag börjat rida sen en vecka tillbaka efter en avfallning för en månad sedan. Naturligtvis landade jag på höften som fick sig en rejäl smäll. Vi har fått äran att rida på Jönköping HS vilket jag ser som en möjlighet att träna honom på en större arena inför kommande mästerskap. Det känns väldigt spännande!

I början av december är en förbundsträff med programridning för de ekipage som är aktuella att tävla internationellt nästa år, vilken vi har blivit inbjudna till. Det ser vi fram emot.

Jag kan också berätta att jag gjort ett studieuppehåll och börjat arbeta på Parasportförbundet i ett projekt, det känns superkul och utvecklande. Nu går alltså jakten vidare efter ytterligare en häst och hittar vi inte vad vi söker så kan vi även tänka oss en unghäst där jag kan ta hjälp med framtida ridning och tävlingar.

Jag har ju ändå så fantastiska förutsättningar med er alla bakom mig. Hoppas naturligtvis på ett fortsatt samarbete lång tid framöver. Nu ser vi fram emot VM och sedan Paralympics i Paris 2024.

Varma hälsningar, Felicia