Blogg

Uppdatering från Joanna i Belgien

 15 februari 2021

 Hej!

I söndags hände det något väldigt stort, iallafall för mig. Jag tävlade för första gången på två år, eller det kanske inte riktigt är sant.. har startat mina unghästar några fåtal gånger under tiden.

Detta var alltså hemligheten jag inte ville berätta riktigt än, ville göra en start innan jag sa något. Vi var alltså i Lier och jag startade vår hingst Baltik Sitte. Det var så otroligt roligt, jag är så glad att äntligen få tävla igen. Kollade tillbaka på gamla filmer och det var i April 2019 som jag gjorde min sista 1.30 med min skimmel Daan som jag sedan sålde.

Planen nu är att jag ska göra en eller två starter till innan Arezzo för att lära känna honom inne på banan och sedan ska jag tävla i där. Arezzo blir alltså min första internationella tävling, är så tacksam att få denna möjlighet med en så rutinerad häst.

 

Kan någon snälla nypa mig armen, det känns som att jag lever i en dröm. Innan jag flyttade hit så har jag typ vetat att det är hästar jag vill jobba med, men har alltid någonstans blivit påmind om att det är svårt att livnära sig på. Sökt till polisskolan två gånger, bokat fystesterna men aldrig gått dit, jobbat på alla möjliga olika jobb som varit lärorikt men definitivt inget jag vill hålla på med.

Och nu när jag bor här och andas häst hela tiden, det är hästar och människor som delar samma intresse och glöd med mig överallt, så inser jag verkligen att det är detta jag vill göra. Känns som att hästvärlden är så otroligt mycket större och anses som vilket jobb som helst här nere medan Sverige fortfarande har en bit kvar. Tror också det är en anledning till att jag flera gånger tvivlat och tänkt om även fast min dröm alltid varit hästar.

Nåväl, det tog mig några dagar att skriva klart detta inlägg och vi närmar oss slutet på denna vecka redan. Det är söndag imorgon och lite gymnastikhoppning står på schemat för hästarna. Nästa tävling blir vecka 8, och efter det åker vi så förberedelserna är i full gång. Några av dom går på vattenbandet, några rids två gånger om dagen medan några rids på förmiddagen och longeras eller lösgalopperas på eftermiddagen. Det har varit minusgrader den senaste veckan här och innan dess har det varit väldigt blött i marken så tyvärr kan inte använda hagarna just nu.

 

Joanna Reuterdahl Sjö