Blogg

Livet på gården

av Louise Sätterman
15 feb 2021

Vi börjar sakta men säkert boa in oss på vår lilla gård. Både djur och människor trivs bra här och just nu har vi paus i kampen mot leran – snö och kyla har sina fördelar! Såklart upptäcker vi ju också saker som måste göras, saker som bör göras, saker som vi vill ändra på och saker som saknas. Känner ni igen er?

Det är tak som ska bytas, uthus som ska målas, hagar som ska grusas och listan kan göras lång. Dom som känner mig vet att jag vill göra allt helst igår. Och det är mycket som redan gjorts (vilket är lätt att glömma). Men så är det ju det här med förvaring, är det inte alltid en brist när man har häst? Eller har vi bara för mycket utrustning? Men här på gården saknas även förvaring för

foder, skottkärror, redskap… ja all den utrustning som inte förvaras direkt inne i stallet för där finns bara boxar, spolspilta och en sadelkammare.

Och visst finns det utrymmen men inte i anslutning till stallet, för vem vill kånka höpåsar 200 meter mellan stall och hölada? Min åsikt är att all tid som gör att tiden på hästryggen blir mindre är bortslösad. Jag har helt enkelt inte tid med sådant.

Sen har vi ett antal fordon som gärna skulle vilja bo under tak, huset vill bland annat ha en ny altan, det saknas ett torkrum för hästtäcken, två lösdrifter planeras och så drömmer jag såklart om ett ridhus… Ja ni fattar.

Sa jag förresten att jag har ett heltidsjobb, att jag har fyra hästar i stallet,att jag driver företag och håller träningar? Jag kör helt enkelt på mitt motto att allt går om man vill, och så får jag nog ta ett djupt andetag och låta saker ta lite tid.

Hälsningar
Louise