Stigsbergs Gårds sponsorryttare Gabriel Lithander

Stigsbergs Gård kan med stolthet presentera sin nya sponsorryttare Gabriel Lithander som kommer vara representant ute på tävlingsbanorna. 

Gabriel kommer hjälpa till med att prova ut produkter och komma med personliga erfarenheter och råd angående märken och modeller samt passform och funktion. 

Förhoppningsvis kommer vi snart kunna få en inblick i Gabriels vardag där han ska uppdatera oss om hur hans dagar med hästarna ser ut. 

Vem är Gabriel?

Mitt namn är Gabriel Lithander, jag är 21 år gammal och har ridit sen jag var 6 år. Under dessa år har jag tagit mig från ponnyerna på ridskolan till att ha utbildat mina egna hästar till bland annat placering i svår internationell hoppning. Jag har stora mål för framtiden däribland att försöka ta en plats i det svenska EM-laget för Young Riders under de kommande två åren. För tillfället har jag åtta hästar hemma på gården varav fem som rids och tävlas. Hästmaterialet spänner sig från en grön fyraåring till tolvåriga Wodan som tävlar upp till en nivå av 1,50m.

 

I mitt arbete med hästarna är jag väldigt noggrann och engagerar mig i att varje häst får ett eget upplägg anpassat utifrån sina förmågor och vart hästen ligger i sin utbildningsfas. Jag jobbar metodiskt och har en tydlig plan vart hästarna ska och hur vi ska ta oss dit. Jag har under flera års tid tränat regelbundet för vår landslagskapten Sylve Söderstrand samt Lotta Björe.

Senaste nytt!

För tillfället har har jag tre hästar; Zoe Z 8 år som jag haft sen i februari och tävlar upp till 140 med placering. Highborn som är 10 år som i år hoppat upp till internationell 3* 150, hoppat nations hoppningar för Sverige i Hagen och Wierden samt deltagit i Falsterbos yr- GP. Planen är dock nu att sälja honom för att göra plats för nya yngre förmågor att utveckla vidare. Sen har jag också Filipe 7 år som tävlar upp till 130 men ska även han säljas

Som del i Team Markne är planen att få hjälp med att förädla hästmaterial, träning/coachning, planering och upplägg. Samt få hjälp med att få igång en form av engen verksamhet och få in lite business i det hela. För att kunna bli mer självständig och inte behöva förlita sig på föräldrar samt lära sig sköta kontakten med hästägare och så vidare. 

Kika in på min hemsida för mer bilder och info, www.bivifarm.com