Felicia & Purissima Felicia & Purissima

Jag heter Felicia Grimmenhag och är 21 år gammal. Jag började rida när jag var 3 år och red större delen av barndomen tills jag kom in i tonåren och slutade.

När jag var 17 år gammal var jag med i en väldigt allvarlig olycka där jag förlorade både benen. På sjukhuset så blev mitt mål att åter ta mig upp på hästen igen, vilket jag gjorde efter nio veckor.

2014 köpte jag min häst Purissima som idag är 7 år gammal. Jag har höga mål och satsar på EM 2017 och Paralympics 2020. Vilket inte hade varit möjligt utan det fantastiska teamet som står bakom mig och hjälper mig i min satsning

Senaste nytt !

Julbrev 2017- Felicia Grimmenhag

Här kommer årets sista brev och en julhälsning från mig och mitt team. Efter EM så var det många som ville göra intervjuer och jag blev inbjuden att delta i flera produktioner. Det var även många som ville boka in föreläsningar och clinics. Jag var rätt sliten efter EM och valde att tacka nej till flera saker. Jag valde att vara med i Stjärnornas hoppning på Svt eftersom inspelningen var en dag och att det var i närheten. Jag har även hållit flera clinics eftersom de redan var inbokade sedan lång tid tillbaka.Jag har fortsatt att träna och har testat att göra lite andra saker. Vi har ridit i skogen, tränat olika “banor” med bommar och koner. Jag har även hoppat enstaka små cavalettihinder, vilket är superkul. Tanken med min träning har varit att både jag och Tarot skulle träna varierat och behålla framåtdriv och motivation. Jag verkligen älskar att tävla men jag älskar nästan lika mycket att träna och även att rida uppvisningar. Tycker om att utmanas och känna att jag hela tiden utvecklas.

Jag blev efter EM nominerad till FEI awards i kategorin “Against all odds”. Tyvärr vann jag inte men för mig var det bara ett privilegium att vara nominerad. Jag blev också mycket positivt överraskad under ryttargalan då jag fick ta emot priset “Årets kämpe” som varje år delas ut av Patrik Kittel. Jag känner mig ödmjuk och stolt över att få ta emot det priset och hoppas att jag har gjort det rättvisa. Jag är även nominerad till parasportgalan i kategorin ”Årets Förebild” tillsammans med två andra hästtjejer, Louise Etzner och Matilda Persson vilket känns jättekul. Det avgörs inne i Stockholm den 28 januari.Det är viktigt att reflektera och utvärdera men när jag tänker tillbaka på 2017 så känns det nästan inte verkligt. Har jag varit med om alla dessa fantastiska saker? Ett av årets absoluta höjdpunkter var att rida för Kyra på Falsterbo. Tack underbara Jana och Ujje som ordnade detta.

Jag har fått höra att jag inte ska förvänta mig att alla säsonger kommer att bli lika framgångsrika som denna. Så kan det va, men lycka för mig är inte bara att få rida stora mästerskap. Framgång för mig kan likaväl vara att kunna hoppa 30 cm eller lyckas med en galoppiruett. På pappret ser i alla fall året mycket spännande ut. Redan den 11 februari kommer jag att få vara en av ryttarna när Patrik Kittel håller clinic i Djursholm. Att få rida för Patrik har länge varit en dröm och jag har flera gånger suttit i publiken när Patrik tränat andra. Därefter är planen att jag ska rida på GHS den 23 och 24 feb, återkommer med info om det. Första internationella paradressyrtävlingen är på Blue Hors i Danmark den 16- 18 mars.

Självklart skulle det vara roligt att få åka till USA och få representera Sverige på ett VM. Förbundet har ännu inte tagit beslut om de kommer att skicka några pararyttare. Det rör sig om väldigt mycket pengar och de som får åka ska kunna vara med i medaljstriden. Vi får se hur det blir, men mitt mål är att visa att vi är värda en VM-biljett ifall det blir aktuellt.

Flera av er som stöttar mig ekonomiskt har glädjande nog bekräftat att ni vill fortsätta hjälpa mig, tack för det. Equalityline har skrivit ett generöst avtal med mig som i första hand sträcker sig fram till 2019.

Jag vill också välkomna in Agria till mitt team! Agria har bestämt att vara med mig hela vägen till Paralympics 2020 och vi har nu skrivit på avtal. Det innebär att transportfrågan är löst och jag kommer bl a att få min efterlängtade B-kortsbil vilket känns helt fantastiskt!Vill önska er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

Felicia vid en föreläsning

Förutom ridningen så är jag även egenföretagare.

Jag föreläser om motivationen och hoppas att andra ska inspireras och hitta styrka i det jag har att berätta. Att man med mycket vilja kan ta sig hur långt som helst och att det är en själv som sätter sina gränser