Blogg

Uppdatering från Joanna i Belgien

 

 

Hellu!! Hur mår ni? Jag mår prima! Eller saknar Sverige lite grann även fast jag älskar livet här. Haha, det jag saknar är typ att kunna gå in på Ica Maxi kl 21 på kvällen.. skämt åsido, saknar självklart min familj och vänner men även min 4-åring. Och jag får inte glömma mina hundar, dom har jag ju glömt att presentera..

 

 

 

Säg hej till Humlan (vänster) och Alfons (höger), Alfons är 13 år gammal och Humlan är 8 månader. Vi fick hem Humlan 2-3 månader innan jag åkte så har inte lärt känna henne så bra men hon är vääärldens gulligaste, eller såklart båda är gulliga!

 

 

 

 

Som jag skrev i förra inlägget så har min ridning utvecklats så mycket sen jag kom hit, har en helt annan finess och känsla. Enligt mig så försvinner lite av ens finkänslighet när man bara rider på unghästar (3-4 åringar) då det viktigaste är att det ska lära sig gas, broms och svänga i princip. Det är klart man ska vara finkänslig med unghästarna, men samtidigt ska man inte krångla till det för mycket, målet är ju att de ska bli så självständiga som möjligt och kunna hoppa det mesta oavsett vilken ryttare de bär. Har fått hoppa lite på hästarna vi har i stallet vilket jag är väldigt tacksam för, jag får jättemycket hjälp av Jamie. Men framförallt så hjälper hästarna mig, det är så roligt att hoppa på äldre erfarna hästar. Det är nästan som att man har en konversation med dem och så fort jag undrar något så har dem svaret på det. 

 

 

Något genomgående som nästan alla ryttare här jobbar med är övergångar och tempoväxlingar samt att de ska vända för ytterhjälperna. Att rida med ryttare som är bland de 30 bästa i världen nästan varje dag är något jag bara kunnat drömma om och när jag först kom hit så sa jag till mig själv att nu ska jag verkligen ta in allt jag kan från alla olika ryttare. Men faktum är att de jobbar med det mest grundläggande och självklara som alla får lära sig, roligare än så är det inte. Övergångar och tempoväxlingar är lite av en nyckel till att allt annat ska fungera, jag själv kan erkänna att jag ofta slarvar med dem. Börjar komma in i det nu och vilken skillnad det blir. Många gånger är det bekvämt att strunta i övergångarna, har man exempelvis en het häst så är det lätt att man stannar i samma tempo där hästen är någorlunda eftergiven och det känns bekvämt. Många gånger envisas jag med att rida runt i samma tempo varv efter varv i hopp om att hästen ska släppa efter och börja jobba genom ryggen. Så kommer det en liten påminnelse från Jamie att använda övergångar, och efter 3 varv så fungerar allt igen och jag har en avslappnad och uppmärksam häst. Tro mig, lyssna på ridskoleläraren, din mamma eller din tränare när hen tjatar om dessa övergångar och tempoväxlingar, dom gör verkligen magi. 

 

På tal om något helt annat så har jag googlat fram en svensk mat/snacks butik i Bryssel som jag besökte häromdagen och jag köpte bland annat ramlösa, det är nog det jag saknar mest från Sverige.. haha jag vet att jag är knäpp men jag dööör för min ramlösa naturell(såklart). 

 

 

Något annat roligt är att min nya hjälm från Stigsberg har kommit nu, dör nästan lika mycket för den som för ramlösan;) Nej, men den va väldigt snygg! Håller ni inte med?

 

 

 

 

 

 

Återigen en bild på Everytime, men han är ju för söt med sin långa pannlugg. Nästa gång vi hörs blir förmodligen den sista, eller vad säger du Sara? Kanske blir det fler inlägg beroende på vad ni tycker;) nu ska jag tillbaka till stallet för att göra eftermiddagspasset. Hoppas ni har det bra hemma i Sverige, kramizar!

Tillbaka till bloggen