Blogg

Träning, tävling och Jul!

Om exakt 20 dagar så är jag på svensk mark igen men bara för några dagar. Är väldigt tacksam över att få åka hem några dagar över jul, älskar verkligen julen så kommer njuta till fullo! Tänk att det bara är en månad kvar till jul, det här året har gått väldigt fort.. tänk bara när jag började skriva här, det var i början av September, det var varmt ute och julen kändes väldigt långt borta.

 

Livet rullar på här borta, vi har tävlat i Lier i helgen och hästarna har hoppat väldigt fint! Det var tvåstjärnigt men eftersom det inte finns så mycket tävlingar just nu så är det väldigt många duktiga ryttare ute på de lite mindre tävlingarna, exempelvis Harrie Smolders och Daniel Deusser. Väldigt roligt! Det var sista tävlingen för året och vi är glada över att några tävlingar fortfarande inte är inställda trots Covid och lockdown, alla restauranger och affärer är stängda här borta.

 

Något annat som inte alls har med hästarna att göra, eller jo det har det, är att jag gymmar väldigt mycket här nere. Jag bestämde mig när jag kom hit att jag ska vara noga med att gå dit, och jag är nog där 4-5 dagar/veckan. Mitt första mål var att jag skulle kunna springa då jag alltid får ont i hälsenan när jag sprang förut, och nu 4 månader senare kan jag springa 6-7 km nästan varje gång jag gymmar utan att få ont någonstans. Målet nu är att jag ska klara att springa milen utan problem innan jag åker hem om en månad, och det är nog inte omöjligt. Ett annat mål jag har är att jag ska kunna gå på händer och kunna göra en eller flera armhävningar innan jag åker hem och det känns heller inte omöjligt. Haha, lite udda sätt att träna kanske men lovar att jag även gör all annan styrketräning också för att bli liksidig och inte slita på min kropp. Det är verkligen nyttigt för ridningen med träningen, lika viktigt som det är att ha en varierad träning för hästarna för att de ska hålla, lika viktigt är det för oss att träna vår kropp även om vi får tillräckligt med motion med allt stalljobb.

Självklart hade jag min jacka på mig i Lier och jag hoppas att ni, nu i juletider, besöker Stigsbergs gård om ni är på jakt efter fina julklappar! Detta var det sista inlägget för nu, kanske fortsätter jag blogga! Det har varit väldigt roligt då jag tycker om att skriva, dock tyckte jag det var lite svårt i början att skriva om mig själv och mitt liv. Har svårt att tänka mig att någon vill läsa om det, men det har varit väldigt lärorikt. Tack och hej från mig! Joanna Reuterdahl Sjö

Tillbaka till bloggen