Blogg

Nytt från Joanna i Belgien!

Och där var sommaren över.. Jag var väldigt mallig över att vi hade 30 grader och sol här medan det var 13 grader och storm hemma i Sverige, men det fick jag äta upp. Vi har numera ösregn och man vet knappt om det är dag eller natt, nej nu överdrev jag nog lite men ni fattar. Livet i Belgien är grymt, älskar verkligen att vara här. Har lärt känna så många härliga människor.

Låt mig presentera några, på den vänstra bilden är Jacob och Emily, på den högra bilden är Tilda. Jacob och Tilda är från Sverige och Emily är från England. Något jag verkligen gillar med att vara här är att få träffa alla dessa människor från olika länder, England, Frankrike, Tyskland, Spanien, Belgien (såklart), Italien, ja listan kan göras lång. Vi har helt olika bakgrund och värderingar osv med en gemensam nämnare, hästarna. Har du möjlighet att åka utomlands och jobba så gör det! Det är så nervöst i början, jag var sååå nervös när jag satt på planet påväg hit men det släpper fort. Jag är dock medveten om att alla jobb inte är så här och att det är många som verkligen inte trivs eller till och med far illa. Finns möjligheten att skaffa ett jobb via kontakter så är ju det nummer ett såklart, så man verkligen vet vart man hamnar och hur människorna är på just det stället. Annars försöka göra bästa möjliga research, kanske har du en kompis som varit iväg någonstans eller någon kompis kompis som känner någon.

Som jag sa i förra inlägget så tänkte jag visa några bilder på hästarna och stallet osv, och här har vi nog stallets vackraste häst.

Baltik Sitte f 07 e.Ogano Sotte – Clinton. Han är nog den snällaste hingsten man kan hitta. Jag har väldigt stor respekt för hingstar och jag föredrar gärna valacker men Baltik behöver man inte vara rädd för, haha. 

Sen har vi Everytime f 09 e.Diamant de Semilly – Patent. Everytime eller ET(kanske inte rättvist med tanke på att han har lite mer hår en karaktären ET..) som vi kallar honom är en av mina favoriter, alltid positiv till arbete och vill alltid göra rätt. Det tycker jag är en viktig egenskap hos en bra häst, deras inställning. Alltid mycket lättare att jobba med en häst som vill göra rätt och alltid gör sitt bästa. 

Säg hej till Indiana Jones Max f 08 e.Toulon – Quintus, stallets största häst. Indy är en känslig kille med väldigt mycket power. Känner mig som en liten fluga uppe på hans rygg, som tur är har han en väldigt bra ridbarhet och är väldigt lyhörd. Han är väldigt rolig att rida nu när jag lärt känna honom, även fast han är stor så krävs det att man är väldigt mjuk och tajmad i sina hjälper. 

 

Här här vi även Kelly och Beau, några av stallets tjejer, ni kan även skymta Jamie där bak. Såklart har jag glömt att fånga Leo och Jamie på bild, förlåååt! Ska fixa det till nästa inlägg, om dom nu vill vara med på bild.. Nåväl, detta är några av våra nio hästar. Som ni kan se så här vi inga unghästar vilket är väldigt roligt. Jag har nästan bara ridit unghästar det senaste året och jag känner verkligen hur viktigt det är att ha en eller flera äldre hästar att behålla sin egen ridning på. Jag har varit här nere i två månader nu och min ridning har utvecklats så mycket då dessa hästar redan kan allting och de är så välridna. Jag kan förbättra min egen ridning och experimentera olika teorier och sätt att rida på, när man sitter på 4-åringar så handlar det om att utbilda hästen och se till att de förstår fram, tillbaka, höger och vänster. Där någonstans kan man tappa sin egen ridning lite grann, så är väldigt tacksam att få den här möjligheten. Men mer om det i nästa inlägg. Puss och kram skumbanan;)

 

Juuuuste! Glömde säga att jag var hemma en snabbis för två veckor sen för att hämta mer grejer och gå till tandläkare osv. Jag hälsade självklart på teamet på Stigsberg, beställde en ny hjälm från KEP då min börjar bli några år nog. Den är nog på tok för gammal för att användas, det sägs ju att dom ska bytas efter varje fall..

Tillbaka till bloggen