Blogg

Höst (?) terminen är igång..

 

Nu är all personal i butiken tillbaka efter semestrar, skolorna har kommit igång och rutinerna börjar rulla på igen.. ganska skönt faktiskt.

Årets semester har troligtvis varit annorlunda för de flesta detta år, för andra inte. Vi brukar inte åka iväg på någon längre semester på sommaren.. har man egen gård och djur stannar man nog oftast hemma. Djuren ska tas om hand även om man har semester. Och plötsligt finns tid att göra sådant man inte hinner annars. Som målning till exempel. Vi skulle måla vårt hus och en del av våra ekonomibyggnader på gården. Verkar som att väldigt många tänkte lika som vi i år. När jag var till brädgården för att köpa hem panel så var det slut! Jag fick med mig ynka 7 plankor hem, tur att vi bara byter lite här och där men oj vilken skillnad det blir när man får på ny färg!

Under semestern har vi blivit några fler på vår gård, vår ena katt har fått en kull med ungar. De är nu 4,5 vecka gamla och börjat skutta runt och busa. Hur söta som helst, jag kan erkänna att det finns vissa svårigheter att slita sig ifrån dessa ulltussar för att få något vettigt gjort hemma.

Nu är vardagen igång igen med jobb, skola och fritidsaktiviteter. På Stigsberg är det fullt av aktivitet. Vi har hunnit med vår årliga Diplomhoppning, detta år i lite annorlunda form såklart. Det flöt på väldigt bra och både deltagare och funktionärer var nöjda.

I butiken jobbar vi vidare med vår nya hemsida som kontinuerligt korrigeras och fylls på med artiklar. Nu börjar dessutom höstens nyheter anlända och det blir en hel del kartonger att packa upp. Jobbar man i butik är det lite julafton hela tiden, paket paket paket =)

Jag kan se fram emot hösten, även om jag inte är redo att släppa sommaren riktigt ännu. Men det är något visst när man känner den svala fräscha luften på morgonen när man går ut till djuren, hemma hos mig går hästarna fortfarande ute på bete vilket är väldigt skönt och tidssparande. Men vid den här tiden på året börjar jag alltid längta efter att stalla in. Städa iordning i stallet, skura ur ordentligt, ströa upp boxarna och få in hästarna varje kväll, finns det något mer rofyllt än att lyssna när de tuggar sitt kvällshö?

Lite skillnad va? Det är samma kulör som innan.. bara mer eller mindre solblekt 😉

Tillbaka till bloggen